Totul despre asigurări ipotecare - GlobalAsig.MD

Totul despre asigurări ipotecare

Achiziționarea de bunuri cu un credit ipotecar este o procedură dificilă care necesită o atenție specială și mult timp pentru împrumutat. Trebuie să rezolvăm multe probleme, dintre care una este înregistrarea unei polițe de asigurare. El oferă o garanție a returnării datoriei către bancă în cazul neplății de către împrumutat. Acest lucru se prevede că suma primită din vânzarea garanției nu acoperă în totalitate suma datoriei. Pentru creditor, asigurarea ipotecară înseamnă că, în cazul unei asigurări, compania noastră Global-Broker SRL va plăti băncii partea restantă a împrumutului și dobânzile aferente acestuia. În primul rând, asigurarea ipotecară vizează protejarea intereselor financiare ale debitorului la rambursarea împrumutului.
Poți renunța la asigurarea de proprietate pentru o ipotecă?

Experții în asigurări răspund fără echivoc la această întrebare - este imposibil. Conform legislației Republicii Moldova, această procedură este obligatorie. Alte opțiuni - asigurarea de titlu și asigurarea de viață sunt voluntare. Cu toate acestea, acestea contribuie la creșterea șanselor de aprobare a împrumutului și la reducerea ratei dobânzii.
Prin urmare, există trei tipuri de asigurări ipotecare:

  1. Asigurarea proprietății acoperă riscuri precum: calamități naturale, incendii, explozii, furtuni, influențe ilegale ale unor terțe situații și altele. Nu puteți refuza acest tip.
  2. Asigurarea de viață și de sănătate prevede apariția următoarelor evenimente asigurate: decesul unui client bancar, pierderea permanentă sau temporară a muncii din cauza bolii sau vătămării etc. Acesta este un tip opțional de asigurare, cu toate acestea, la înregistrare, rata ipotecii poate scădea cu 0,5 - 1%.
  3. Asigurarea de proprietate acoperă riscul executării silite a unei locuințe cumpărate cu ipotecă. Această asigurare poate fi renunțată. Care este costul asigurării ipotecare?
Care este costul asigurării ipotecare?
Prețul unei polițe de asigurare ipotecară depinde de următorii parametri:

  1. Valoarea garanției și amplasarea acesteia;
  2. Valoarea plății inițiale;
  3. Mărimea totală a creditului ipotecar;
  4. Starea proprietății;
  5. Lista riscurilor pe care angajatorul dorește să le includă în poliță.
Desigur, alegerea companiei de asigurări este opțuinea clientului. Compania de asigurări Global-Broker SRL Bălți este acreditată în majoritatea organizațiilor de credit. În funcție de compania pe care o alegeți, costul poliței de asigurare poate varia, așa că nu ratați ocazia de a afla calculul asigurării ipotecare în compania noastră. Puteți face acest lucru singur, site-ul web conține un calculator convenabil de asigurare ipotecară și veți obține una dintre cele mai avantajoase oferte de pe piața moldovenească.

Partenerii noștri