Persoane juridice - GlobalAsig.MD

Asigurare auto

1Ce este OSAGO.

Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (OSAGO) este un acord încheiat între proprietarul vehiculului, adică asiguratul (persoana juridică sau persoană fizică) și compania de asigurări. În schimbul primelor de asigurare, asigurătorul se obligă să plătească daunele cauzate unei terțe părți în cazul unor circumstanțe neprevăzute.

Tip de asigurare - asigurare OBLIGATORIE

2Ce este Cartea Verde.

Carte verde - asigurarea obligatorie a răspunderii civile a proprietarilor de vehicule pe teritoriul țărilor care participă la sistemul internațional de carte verde, conform căreia companiile de asigurări de la care puteți cumpăra o poliță de carte verde vor rambursa costurile asociate cu provocarea daunelor vehiculului, altor bunuri, vieții și sănătatea terților din cauza unui accident.

Atunci când un vehicul părăsește teritoriul țărilor care sunt membre ale sistemului Cărții Verzi, proprietarul acestuia este obligat să cumpere un certificat de formă unificată, adică circulația fără această politică pe teritoriul acestor țări este interzisă.

3Pentru ce este CASCO?

CASCO este o asigurare auto voluntară care acoperă riscurile propriei mașini. Astfel, dacă polița de asigurare CTP compensează daunele provocate unor terți, atunci CASCO compensează daunele asigurate, indiferent de cine este vinovatul accidentului.

CASCO acoperă atât daunele provocate ca urmare a accidentelor, acțiunilor rău intenționate ale terților, calamităților naturale, cât și daunelor ca urmare a furtului unui vehicul, a pieselor sau a pieselor acestuia. Astfel, în cazul unui risc crescut de furt al mașinii dvs., CASCO va fi principalul mijloc de minimizare a posibilelor daune.

Asigurări personale

Accidentele se întâmplă mai des decât ne așteptăm. Indiferent de vârstă, poziție, statut, afaceri pe care le facem, într-o zi, un eveniment neprevăzut poate afecta nu numai viața noastră, ci și viața familiilor noastre.
1Asigurare voluntară de sănătate

Prin achiziționarea unei asigurări medicale voluntare, vă veți proteja bugetul de costurile serviciilor medicale (tratament ambulatoriu și internat, diagnostic, ambulanță) în acele clinici cu care asigurătorul a încheiat un acord de cooperare, precum și asistența medicală de urgență acordată în orice instituție medicală. Moldova, în cadrul sumei asigurate specificate în contract.

Cu alte cuvinte, achiziționând o politică medicală voluntară, cumpărați acces la servicii medicale de calitate furnizate atât de instituțiile private, cât și de cele publice.

Politica include următoarele servicii:
 • Teste de diagnostic de laborator (teste biochimice, serologice, alergice)
 • Diagnostic hardware
 • Furnizarea unui coordonator medical înalt calificat
 • Tratament de fizioterapie prescris de medicul curant
2Asigurare colectivă de sănătate

Indiferent unde lucrați în Moldova sau în străinătate, cel mai important instrument pentru creșterea și dezvoltarea afacerii dvs. sunt angajații companiei dvs. Oamenii sunt sursa în care trebuie să investești și să te protejezi de situații imprevizibile care pot apărea atât în ​​timpul serviciului, cât și în timpul liber.

Asigurarea pentru accidente a angajaților acoperă evenimentele neprevăzute care pot apărea în timpul serviciului, inclusiv naveta la și de la locul de muncă și care pot duce la vătămări corporale.

Asigurare de proprietate

Asigurarea imobiliară este un tip de asigurare voluntară a apartamentelor, caselor, garajelor, magaziilor, a oricăror alte tipuri de bunuri imobiliare în scopuri economice, de la avarii sau distrugeri.
1Informații despre asigurarea mărfurilor

Subiectul asigurării CARGO este mărfurile transportate de vehiculele respective. Astfel, mărfurile transportate pot fi asigurate pentru transport terestru, maritim sau aerian, precum și, în funcție de modul de transport și opțiunea acestuia, în timpul reîncărcării.

Atenție: acest tip de asigurare nu permite asigurătorului să fie transportator - asigurarea CMR este asigurată pentru asigurarea sa.

Contractul de asigurare se încheie pe baza unei cereri scrise din partea Asiguratului, care trebuie să conțină următoarele date:
 • numele exact, tipul ambalajului, numărul pachetelor și greutatea încărcăturii;
 • numerele și data conosamentului sau a altor documente de transport
 • modul de transport (pentru livrare - denumirea, anul de fabricație, pavilionul și tonajul navei)
 • mijloace de transport (în vrac, grămadă, tancuri, punte sau cală);
 • punctul de plecare, transbordarea și destinația mărfurilor;
 • Data de livrare;
 • condiții de asigurare;
2Asigurarea imobilelor și proprietăților aparținând persoanelor juridice
Progresul afacerii necesită stabilitate financiară și asigurarea că investițiile efectuate sunt sigure, indiferent de factorii externi care le pot afecta negativ. De aceea, am venit cu o soluție de protecție financiară împotriva riscurilor la care sunt expuse clădirile sau bunurile: asigurarea clădirilor și bunurilor.

Sunt garantate următoarele tipuri de bunuri:

 • Clădiri și alte structuri
 • Conținut:mijloace fixe și articole de inventar (utilaje, echipamente, unități, echipamente)
 • Inventar: (bunuri, materii prime, materiale, semifabricate, produse finite sau într-un flux de producție, ambalare)

Nu sunt asigurați:

 • constructori
 • medici
 • avocați
 • avocați
 • Prin activitățile lor, pot face rău altora din greșeală sau neglijență.
  3Asigurarea lucrărilor de construcție și instalare.

  Asigurarea lucrărilor de construcție și instalare are o structură complexă. Scopul asigurării este de a proteja lucrările de construcție și instalare, activele și piesele acestora împotriva daunelor neprevăzute, care fac obiectul asigurării împotriva oricăror riscuri, cu excepția excepțiilor reflectate în contract.

  Împreună cu asigurarea lucrărilor de construcție și instalare, este asigurată răspunderea civilă.

  Asigurarea lucrărilor de construcție și instalare protejează interesele financiare ale companiilor de construcții, asigurând implementarea fără probleme a proiectului. Asigurarea acoperă o gamă largă de lucrări de construcție în perioada de asigurare, inclusiv, acolo unde este necesar, perioada de testare și / sau perioada de garanție pentru lucrările efectuate.

  4Asigurare agricolă?

  Nu puteți face afaceri în agricultură și ignorați riscurile la care este expus sectorul agricol. Aceasta este o necesitate dacă doriți să vă conduceți afacerea cu succes. Asigurarea agricolă vă protejează investițiile financiare în cazul unui dezastru natural sau al unui alt eveniment advers, indiferent dacă sunteți o persoană fizică sau o persoană juridică.

  Conform Legii 243-XV din 08.07.2004, la încheierea unui contract de asigurare pentru plantații perene, statul subvenționează 50% din prima de asigurare a producătorilor agricoli (persoane juridice)! La 21 mai 2017, Guvernul Moldovei a emis Decretul nr. 455 „Cu privire la procedura de alocare a fondurilor din Fondul național pentru dezvoltarea agriculturii și zonelor rurale pentru 2017-2021”, care indică pentru ce riscuri și obiecte statul subvenționează primele de asigurare.

  Asigurare de calatorie


  Asigurare de sănătate de călătorie, acum acoperită pentru COVID-19

  Asigurarea medicală în străinătate este strict necesară atunci când călătoriți sau stați temporar în afara țării.

  V-ați planificat vacanța până la ultimul detaliu, dar totul poate merge prost în câteva secunde, pentru că nu știți niciodată cum va reacționa corpul dumneavoastră la condițiile climatice, la temperatură, precum și la caracteristicile gastronomice ale statului pe care intenționați să îl vizitați. Indiferent dacă călătoriți cu familia, călătoria de afaceri sau lucrați în străinătate, asigurarea de sănătate garantează accesul la serviciile de îngrijire a sănătății în caz de boală, accident sau alte situații care vă pot afecta sănătatea.

  Principalele cazuri de asigurare sunt:

  • Boală acută bruscă;
  • Leziuni, vătămări corporale și probleme de sănătate rezultate în urma unui accident;
  • Moartea persoanei asigurate ca urmare a unei boli bruște sau a unui accident.

  Comanda

  Răspunderea de asigurare

  Asigurarea obligatorie de răspundere civilă a transportatorilor se aplică transportului de călători pe calea aeriană, rutieră, feroviară și pe căi navigabile interioare și nu se aplică transportatorilor care transportă pasageri.
  1Raspunderea transportator în fața pasagerilor
  Asigurarea obligatorie de răspundere civilă a transportatorilor se aplică transportului de călători pe calea aeriană, rutieră, feroviară și pe căile navigabile interioare și nu se aplică transportatorilor care transportă pasageri:

  Asigurarea obligatorie de răspundere civilă a transportatorilor se aplică transportului de călători pe calea aeriană, rutieră, feroviară și pe căile navigabile interioare și nu se aplică transportatorilor care transportă pasageri:

  cu transportul public, inclusiv taxiurile și transportul electric; cu transport suburban, feriboturi, precum și transport fluvial pe trasee pentru excursii și excursii.

  Transportatorii sunt obligați să încheie anual contracte cu asigurătorii pentru asigurarea obligatorie a răspunderii civile a transportatorilor față de pasageri. Contractul de asigurare este reziliat până la obținerea licenței de călătorie.

  2Профессиональной ответственности CMR
  Asigurare de raspundere. protejează afacerile, proprietățile persoanelor fizice sau juridice și oferă compensația financiară necesară pentru vătămări corporale, boli sau decese, pierderi financiare ca evenimente pentru care asigurații sunt responsabili legal. Compensația financiară se acordă persoanei căreia asiguratul a cauzat pagube, vătămări, vătămări etc. Cei care au suferit pot da în judecată pe cei care se fac vinovați de suferință fizică sau pagube materiale. Răspunderea poate acoperi aceste sume.
  Asigurarea de răspundere profesională are drept scop compensarea celor care au suferit diverse pierderi (materiale și / sau financiare) ca urmare a culpei anumitor specialiști.

  Contractul de asigurare se încheie pe baza unei cereri scrise din partea Asiguratului, care trebuie să conțină următoarele date:

  • arhitecți;
  • constructori;
  • medici
  • avocați;
  3Instalații de producție periculoase
  Activitățile oricărei întreprinderi pot dăuna terților, precum și mediului. Greșelile neintenționate din timpul activității profesionale pot duce la deteriorarea vieții, a sănătății, a bunurilor terților și a mediului natural. Conform Legii nr. 116 din 18 mai 2012 „Funcționarea instalațiilor de producție periculoase are drept scop prevenirea deteriorării instalațiilor de mai sus și asigurarea instruirii agenților economici care operează la aceste facilități pentru a identifica și elimina consecințele pierderilor industriale și a dezastrelor provocate de om, protejează populația și mediu inconjurator ".. Ce este asigurarea răspunderii civile a întreprinderilor - surse de pericol crescut. Această asigurare este o relație legată de protecția drepturilor de proprietate ale asiguratului în cazul unor evenimente în conformitate cu legislația privind obligația asigurătorului de a compensa daunele cauzate sănătății persoanelor fizice sau proprietăților persoanelor fizice și juridice, precum și daunelor cauzate de poluarea mediului (teren, apă mediu și spațiu aerian) ca urmare a activităților economice ale Asiguratului într-o întreprindere care prezintă un pericol sporit pentru teritoriul specificat în contractul de asigurare.

  Partenerii noștri