Noi reguli de intrare pe teritoriul Moldovei

Pe 28 noiembrie au intrat în vigoare noi restricții de intrare în Republica Moldova. Această decizie a fost luată de Comisia Națională de Urgență de Sănătate Publică în contextul apariției unei noi tulpini de infecție cu coronavirus Omicron.

Noile măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului includ:

1) Interzicerea intrării în Moldova a cetățenilor străini și apatrizilor care, cu 14 zile înainte de trecerea frontierei, au vizitat țări precum Africa de Sud, Zimbabwe, Mozambic, Eswatini, Malawi, Botswana, Lesotho, Namibia. Iar pentru cetățenii țării care au fost în aceste țări în ultimele 14 zile, este obligatorie procedura de completare a hărții epidemiologice și semnare a unei declarații pe propria răspundere pentru respectarea carantinei de două săptămâni în aceste locuri.

2) Atât cei vaccinați, cât și cei care au avut coronavirus sunt obligați să respecte regimul de carantină. Când se efectuează un test PCR pentru COVID-19 în a șaptea zi de carantină și se obține un rezultat negativ, carantina poate fi întreruptă pentru perioada rămasă.

3) Intrarea liberă pe teritoriul statului este permisă pentru cetățenii țării dacă îndeplinesc una dintre condițiile:

– Disponibilitatea unui certificat de vaccinare completa impotriva infectiei cu coronavirus;

– Prezența unui rezultat negativ al unui test RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat nu mai devreme de 72 de ore înainte de intrarea în țară, sau a unei valori negative certificate a unui test antigen rapid efectuat cu cel puțin 48 de ore înainte de traversarea frontieră.

– Prezența unui certificat medical de confirmare a faptului infecției cu coronavirus transferat.

În caz contrar, autoizolarea este obligatorie pentru o perioadă de 14 zile.

Datorită situației actuale de pandemie, multe țări au introdus asigurarea obligatorie de sănătate privind Covid-19. O poliță de asigurare de sănătate  va permite să evitați problemele cu tratamentul și dificultățile financiare în străinătate. Dacă apare un eveniment asigurat, compania de asigurări va rambursa costurile tratamentului.

Recomandări de la GLOBALASIG pentru cetățenii călători:

  • Dacă polița Dumneavoastră de la operatorul de turism are o franchisă, vă recomandăm să cumpărați o poliță suplimentară completă de la asigurător;
  • În timpul vacanței, gândește-te la siguranța ta, ce mănânci și cât de extrem te odihnești. O poliță de asigurări de sănătate de bază nu include o serie de riscuri importante. De exemplu, asociat cu sporturi active, mușcături de insecte, reacții alergice;
  • Serviciile medicale în timpul călătoriei sunt foarte scumpe, prin urmare, alegeți o poliță cu acoperire mai serioasă.

Cu o poliță de la GLOBALASIG, Vă protejați viața și sănătatea în timp ce călătoriți fără anxietate și teamă.

La biroul nostru, sau online, pe website puteți oforma în prealabil  o poliță de asigurare cu acoperire privind infecția cu coronavirus.