Calculatoare de asigurări în Moldova

Asigurare auto
RCA

Calculator
Carte Verde

Calculator
Casco

Asigurare
medicala

Este convenabil să emiteți o poliță de asigurare online

Polița RCA este una dintre cele mai populare tipuri de asigurări online (calculator Asigurare auto moldasig). La urma urmei, în Moldova există o mulțime de șoferi, iar fiecare dintre ei trebuie să încheie o asigurare obligatorie de răspundere civilă auto.

De asemenea, în sezonul vacanțelor de primăvară-vară, la mare căutare este asigurarea Carta Verde – Cartea Verde, fără de care nu poți părăsi granița cu vehiculul, fără de care nu poți merge la mare în România sau nu poți vizita Carpații din Ucraina.

Datorită situației epidemiologice actuale, asigurările medicale de călătorie cu acoperire pentru COVID-19 sunt la mare căutare. E plăcut să te simți protejat chiar și într-o țară străină.

Procedura de asigurare auto obligatorie în Moldova trebuie finalizată în termen de 10 zile de la cumpărarea mașinii. În plus, în mod voluntar, șoferul poate emite și o poliță de asigurare globală.

1) OSAGO (RCA) este un tip de asigurare obligatorie care are ca scop protejarea intereselor economice si sociale ale societatii. Prin achiziționarea unei polițe de asigurare, șoferul își protejează riscurile și costurile financiare în cazul în care devine vinovat de un accident. Adică, în schimbul primelor de asigurare, societatea de asigurări se obligă să plătească despăgubiri pentru prejudiciul cauzat unui terț în cazul producerii unui accident. Asigurarea este valabilă pe tot teritoriul Moldovei.

2) „Carte Verde” este, de asemenea, asigurarea obligatorie de răspundere civilă a proprietarilor de mașini, dar pe teritoriul țărilor – membre ale sistemului Green Card. Asigurarea (Asigurarea) este necesară la lăsarea mașinii pe teritoriul altor state. Fără certificat de asigurare carte verde, șoferul nu va putea trece controlul vamal.

3) CASCO este o asigurare voluntară de autovehicule (asigurarea auto) care acoperă riscurile propriei mașini. În cazul în care polița OSAGO (RCA) compensează prejudiciul cauzat terților, atunci CASCO despăgubește însuși prejudiciul adus asiguratului, indiferent cine este responsabil pentru accident. De asemenea, evenimentele asigurate sunt acțiuni rău intenționate ale terților, dezastrele naturale, furtul unui autoturism, a pieselor sau pieselor acestuia.