A fost elaborat un proiect de lege privind garanţiile pe piaţa asigurărilor de viaţă

La cea de-a 11-a Conferință internațională a brokerilor de asigurări, directorul adjunct al Departamentului de politică financiară a anunțat că proiectul de lege privind introducerea unui sistem de garanție pe piața asigurărilor de viață din Federația Rusă. Acest proiect este prevăzut în Strategia de Dezvoltare a Piețelor Financiare până în 2030, elaborată de Ministerul Finanțelor și Banca Centrală.

Elaborarea proiectului de lege a fost deja finalizată. În plus, se plănifică îmaintarea guvernului și apoi Dumei de Stat. Acest lucru este planificat pentru anul acesta.

Sistemul de garantare a drepturilor în cadrul contractelor de asigurare de viață se va baza pe aceleași principii pe care se bazează asigurarea depozitelor bancare și a acumulărilor de pensii. În caz de faliment al asigurătorului, obligațiile acestuia față de clienți vor fi îndeplinite din contul fondului de garantare. Acest fond va fi format din contribuțiile companiilor de asigurări. De asemenea, vor fi supuse garanțiilor și contractele de asigurare care combină asigurarea de viață cu alte tipuri de asigurări personale.

Acest proiect de lege a fost creat pentru a păstra depunerile pe termen lung ale cetățenilor ruși, precum și pentru a spori încrederea acestora în asigurările personale.

Accidentele au loc mai des decât ne așteptăm. Uneori, o circumstanță neprevăzută poate afecta nu numai viața noastră, dar și viața familiilor noastre. Prin urmare, GlobalAsig te invită să ai grijă de tine și de cei dragi. Asigurarea de viață  permite să minimizați pierderile financiare și să vă mențineți modul obișnuit de activitate în cazul unor situații neprevăzute. Aici vă puteți familiariza cu produsele de asigurare ale diferitelor companii de asigurări și puteți alege ceea ce este relevant pentru Dvs.