Au crescut salariile din domeniul asigurărilor și finanțelor în Moldova

Potrivit Biroului Național de Statistică, în 2021, salariul mediu lunar pe economie a crescut cu 10,2% față de anul precedent. În zona bugetară, indicatorul a crescut la 8.242 lei, adică cu 3,7%, iar în sectorul real – până la 10.320 lei, adică cu 12,2%.

Cel mai mare nivel de venit este în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor. Pe parcursul anului, salariul mediu lunar a crescut cu 10%, depășind 22.335 lei. Această cifră este de aproape 2,5 ori mai mare decât salariul mediu pe economie. În domeniul finanțelor și asigurărilor, câștigurile au crescut și ele – cu 16,6%, și au fost în medie de 18.667 lei. Iar în domeniul căldurii, gazelor, apei și energiei electrice, salariul mediu lunar a scăzut la 14.085 lei, adică cu 2,1%.

Cel mai scăzut nivel al veniturilor se observă în rândul lucrătorilor din domeniul cazare și alimentație publică – 5.723 lei, iar agricultură, silvicultură și pescuit – 6.850 lei.

În domeniul sănătății și protecției sociale se înregistrează o creștere a salariilor până la 12.133 de lei, adică cu 14,8%. Sporul salariilor medii promite o creștere a cererii de produse de asigurare.

Persoanele ale căror venituri au crescut caută să se asigure și să își asigure proprietățile. Produsele de asigurări auto, asigurări de viață în Moldova, asigurări medicale pentru călătorii în străinătate sunt în cerere constantă. Câștigă popularitate dorința de a proteja proprietățile,   imobilul din Moldova și România.

Tot mai mulți proprietari de mașini achiziționează suplimentar CASCO pentru mașină (asigurare casco moldova). Compania noastra oferă o gamă largă de servicii de asigurare:

1) Asigurari imobiliare în Moldova și Romania;

2) Asigurare de călătorie;

3) CASCO (CASCO);

4) RCA (OSAGO);

5) Asigurare CMR;

6) „Cartea verde”;

7) Asigurare de viață.

Pe portalul de asigurări Globalasig.md poți obține chiar și asigurare online. Pentru a face acest lucru, completați formularul electronic al calculatorului. Dacă aveți întrebări, trimiteți  un mesaj în  chat sau sunați la numărul de telefon: 079 00 36 11.