Cât de mult au plătit asigurătorii pentru pierderile cauzate de dezastre naturale

Anul trecut a fost dificil nu numai din cauza izbucnirii pandemiei. În 2021, economia globală a suferit pierderi semnificative din cauza dezastrelor naturale. Experții o estimează la 280 de miliarde de dolari.

Reasigurătorul Munich Re a remarcat că 43% din această sumă, adică 120 de miliarde de dolari, a fost acoperită de asigurări sau reasigurări.

Rata pierderilor cauzate de dezastrele naturale tinde să crească în ultimii ani, în 2021 este semnificativ mai mare decât în ​​2020 și 2019.

Pierderile au fost de 210 de miliarde de dolari în 2020 și de 166 de miliarde de dolari în 2019.

Același lucru este valabil și pentru pierderile asigurate: în 2020, valoarea prejudiciului a depășit cifra pentru 2019 cu 25 de miliarde de dolari.

Cu doar 43% din pierderile economice totale asigurate în 2021, restul de 57% din pierderi indică un decalaj de acoperire.

Experții notează că probabilitatea de vreme extremă crește în fiecare an, iar acest lucru este alarmant. Societatea trebuie să se adapteze la riscurile meteorologice tot mai mari și să acorde prioritate protecției climei. Companiile de asigurări își îndeplinesc obligațiile de a acoperi o parte din riscuri și pierderi. În același timp, cutremurele mai frecvente și activitatea vulcanică au arătat că aceste categorii de cataclisme nu trebuie trecute cu vederea.

Cel mai costisitor dezastru natural în forma uraganului Ida a fost experimentat în Statele Unite. Potrivit Munich Re, costul total al pagubelor a fost de 65 de miliarde de dolari, iar pierderile asigurate au fost de 36 de miliarde de dolari.

În afara Americii, au fost observate inundații severe în anumite părți ale Europei. Germania a suferit cele mai mari pierderi – 40 de miliarde de dolari din totalul pierderilor economice de 54 de miliarde de dolari din Europa.

Analiza statisticilor dezastrelor naturale pentru 2021 arată că evenimentele meteorologice extreme pot deveni mai frecvente și mai severe din cauza schimbării condițiilor climatice.
Aceasta înseamnă că problemele de asigurare a bunurilor devin din ce în ce mai relevante.

Compania GlobalAsig este angajată în Asigurarea bunurilor în Moldova și România. Experții GlobalAsig notează că asigurarea de proprietate pentru persoane fizice este o oportunitate de a proteja familia și pe Dstră de pierderi financiare în cazul unor circumstanțe neprevăzute fie casă, apartament, cabană sau obiecte de valoare. Detalii despre asigurare pot fi găsite pe site-ul nostru. Portal globalasig.md vă permite să cumpărați o poliță de asigurare Online Moldova.