Evaluările de stabilitate financiară a șase asigurători ruși au scăzut

În urma retrogradării ratingurilor Federației Ruse, agenția de rating autorizată Fitch a retrogradat pozițiile următoarelor companii de asigurări: Alliance, VSK, Euroins, Soglasie, Alfastrakhovanie și RNPC.  Fitch Ratings atribuie ratinguri internaționale și naționale, care sunt denumite oficial raitinguri de defolt a emitentului.

Șase asigurători ruși au fost incluși în lista „Rating Watch Negative”.

Fitch a justificat această decizie prin retrogradarea ratingului suveran al țării la nivelul B. Ratingurile „B” indică prezența unor riscuri de credit semnificative, iar capacitatea de a continua plățile depinde de stabilitatea mediului economic.

Astfel, noile ratinguri de stabilitate financiară ale asigurătorilor sunt următoarele:

„Alianță” – B +;

„VSK” – B +;

Euroins – ССС+;

„Consimțământ” – B;

Asigurari Alfa – B+;

RNPK – B+.

În perioada de instabilitate, valoarea asigurării de protecție a sănătății și proprietății crește.

Globalasig.md este un portal de asigurări online care a lansat servicii de asigurări ONLINE în Republica Moldova. Clientul primește un serviciu online complex: o consultație detaliată a unui specialist; informare la timp privind produsele de asigurare (polița de asigurare); emiterea poliței (polița de asigurare moldova); asistenta in cazul producerii unui eveniment asigurat si obtinerea despagubirilor pentru daune.

De ce este profitabil să cumpărați o poliță de asigurare Moldova în GLOBALASIG:

  • Generam cele mai bune oferte de la companiile de asigurari: Donaris, Intact, Asterra Group, Moldasig, MOLDCARGO, Acord Grup, General Asigurari si altele. Vom ajuta să faceți alegerea corectă.
  • În calitate de broker de asigurări, nu promovăm o anumită companie de asigurări, dar oferim clienților soluții benefice pentru fiecare caz în parte (polița de asigurare).
  • Pe site poți obține asigurare online fără a părăsi domiciliul sau locul de muncă, durează doar câteva minute.
  • Vom livra polițe în locațiile Moldovei.