GlobalAsig se ocupă de asigurarea auto în Chișinău

În pofida faptului că astăzi asigurarea benevolă a automobilului – CASCO – este populară în Chișinău și în Moldova în general, mulți oameni nu știu ce riscuri acoperă aceasta. Portalul de asigurări GlobalAsig vă vorbește despre miturile legate de asigurarea CASCO.

Având CASCO – puteți conduce fără asigurarea RCA

După cum reiese din însăși denumirea de „asigurare de răspundere civilă auto”, asigurarea RCA este obligatorie. Având doar asigurare CASCO, proprietarul unui autoturism își garantează o amendă la primul control al unui inspector și necesitatea de a plăti despăgubiri părții vătămate într-un accident, dacă accidentul a fost din vina sa.

În Republica Moldova puteți conduce fără CASCO. Fără asigurarea RCA – nu.

CASCO este scump

O poliță de asigurare auto benevolă de tip CASCO este într-adevăr mai scumpă decât RCA, dar acest lucru se datorează particularităților acestui sistem de asigurare. De regulă, într-un contract de asigurare CASCO sunt stipulate următoarele riscuri:

  • furt;
  • daune cauzate de incendiu, grindină, inundații, copaci căzuți pe mașină;
  • daune intenționate cauzate de terți;
  • furtul de piese auto.

Nu este necesar să vă asigurați mașina împotriva tuturor tipurilor de riscuri. CASCO este un sistem flexibil, care poate fi personalizat în funcție de nevoile dumneavoastră.

Pentru asigurarea casco, nu contează cine conduce mașina.

Aceasta este o concepție greșită, veți fi rambursat doar dacă șoferul înscris în asigurare a fost implicat în accident.

Casco este o asigurare universală

Asigurarea Casco acoperă într-adevăr o mulțime de riscuri, dar nu este atotputernică. Dacă șoferul s-a urcat la volan în stare de ebrietate sau dacă incendiul din mașină a fost provocat de o țigară nestinsă, poate fi refuzată plata.

Dacă aveți casco, puteți conduce peste tot

Polița de asigurare auto de tip CASCO implicită este valabilă doar pe teritoriul Republicii Moldova. În cazul în care automobilul se deplasează în străinătate, este necesar să se precizeze condițiile de asigurare auto în țara de destinație. După aceasta, va fi posibilă extinderea teritoriului de acoperire a poliței la această țară.

Puteți cumpăra o asigurare casco în Chișinău pe portalul GlobalAsig. Asigurarea cu GlobalAsig înseamnă încrederea în ziua de mâine.