Prognozele specialiștilor privind prețurile pentru RCA

În Bulgaria, începând din a doua jumătate a anului 2021, s-a înregistrat o creștere a prețurilor pentru RCA – cu aproximativ 10% față de începutul anului 2020. Dacă în 2020 costul asigurării RCA a scăzut treptat, atunci de la jumătatea anului 2021 a început să crească treptat. Dinamica creșterii prețurilor depinde de criterii precum vârsta și experiența șoferului, capacitatea de transport a mașinii și regiunea.

Președintele Asociației Asigurătorilor Bulgari Konstantin Velev a menționat că acest tip de asigurare, ca fiind obligatorie, ar trebui să fie disponibilă pentru fiecare client. Asigurarea RCA joacă un rol social important, care se manifestă prin dreptul la rambursarea cheltuielilor persoanelor rănite în accident.

Este imposibil să se facă o prognoză exactă a costului poliței, totuși, experții sugerează o creștere treptată a tarifelor și în 2022. Potrivit experților, creșterea probabilă a costului asigurării RCA se poate datora unei creșteri a sumei daunelor și a inflației. Subliniem  că în prezent, creșterea prețurilor la serviciile de reparații auto, piese de schimb și alte cheltuieli similare nu afectează tarifele RCA.

În 2022, ar trebui aprobat regulamentul privind „Bonus-Malus” pentru șoferii exemplari. Acest proces a fost amânat din cauza unei pandemiei lungi.

GlobalAsig oferă o gamă completă de produse de asigurare auto, condiții favorabile, înregistrare rapidă online, reînnoire convenabilă.

În Moldova, ca și în alte țări, asigurarea RCA (OSAGO) este un tip de asigurare obligatorie. Încheierea contractului de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto se dovedeşte cu poliţa de asigurare RCA, cu condiţia achitării integrale a primei de asigurare.

Polița electronică RCA nu este diferită de versiunea obișnuită pe hârtie. Aceasta nu este doar introducerea de noi tehnologii, dar și confort, deoarece posedarea nu necesită nici măcar o vizită la companie.

Încheind o poliță RCA, ai ocazia să  economisești banii dacă devii vinovatul unui accident. Polița oferă dreptul la despăgubiri pentru daunele cauzate mașinii, proprietății sau sănătății cuiva.

Asigurarea RCA este o modalitate civilizată de a compensa prejudiciul suferit dacă sunteți partea vătămată.