Telemedicină și asigurările: cum funcționează în Sankt Petersburg

Telemedicină și asigurare: cum funcționează în St. Petersburg.

Ministerul Dezvoltării Economice de la la Sankt Petersburg, insistă să permită instituțiilor medicale  particulare să diagnosticheze bolile online. Ca parte a experimentului, medicii vor putea oferi servicii medicale de la distanță. Aceasta este confirmat prin  proiectul de decret al guvernului.

Reprezentanții medicinii private susțin că cererea pentru astfel de servicii va crește constant. Introducerea telemedicinei va permite procesarea a până 50% din solicitările pacienților fără a fi nevoie de recepție fizică. De asemenea, experții prevăd o creștere a cererii de asigurări în domeniul telemedicinei. Astăzi, costul serviciilor de telemedicină este cu 20-50% mai mic, comparativ cu consultațiile clasice fizice. Prin urmare, asigurarea în domeniul medicinei la distanță, pentru angajații întreprinderilor și persoanelor fizice, este o soluție potențial bună în contextul răspândirii infecției cu coronavirus.

La webinarul RBC Petersburg, experții în domeniul asigurărilor și medicinii la distanță au împărtășit informații despre cum și unde locuitorii din Sankt Petersburg pot primi astfel de servicii, ce schimbări vor fi făcute ca parte a experimentului și ce produse de asigurare în domeniul telemedicina sunt oferite în prezent pe piata.

În țările vest-europene, sistemul de furnizare a serviciilor medicale la distanță este bine dezvoltat și este de mare solicitare în rândul cetățenilor. În Germania, serviciile de telemedicină sunt acoperite de asigurare.

În Moldova, discuțiile despre introducerea telemedicinei durează de mult timp. Pandemia a ridicat problema elaborării  unui sistem competent și cu drepturi depline de îngrijire medicală de la distanță mult mai dezvoltat. Astăzi, multe consultații se fac la telefon. Dar din cauza dezvoltării slabe a metodelor de observare, monitorizarea obiectivă la distanță este încă limitată.

GlobalAsig oferă condiții favorabile pentru  produsele actuale de asigurări de sănătate, inclusiv cele împotriva COVID-19.