Asistenta pentru refugiatii ucraineni in Moldova in materie de asigurari

Asigurare medicala pentru refugiatii din Ucraina care se deplaseaza in alte tari nu este doar o oportunitate de a reduce costul asistentei medicale, ci si o obligatiune stabilita de lege.

Cu toate acestea, razboiul cu Rusia, care a fortat sute de mii de civili sa-si paraseasca casele in graba, si-a facut propriile ajustari, iar multi ucraineni au intrat pe teritoriul Moldovei fara a incheia asigurare.

De ceva timp, statul acopera cheltuielile medicale ale refugiatilor din buget, dar mai devreme sau mai tarziu va fi necesara achizitionarea asigurarii pe cont  propriu.

Cum refugiatii ucraineni pot sa obtin o asigurare medicala in Moldova?

Necesitatea procurarii politei de asigurare

Asigurarea medicala este un serviciu care garanteaza asiguratului acoperirea cheltuielilor pentru serviciile medicale acordate contra cost.

Deobicei, nerezidentii primesc ingrijiri medicale contra cost, iar costul serviciilor medicale este semnificativ mai mare decat daca ar fi fost furnizate unui cetatean al tarii. De exemplu, o vizita a ambulantei in Europa poate costa aproximativ vre-o 500 de euro sau chiar mai mult, iar o zi de tratament in stationar poate costa de la 100 de euro.

Daca va fi nevoie de un medicament din categoriile, vandute numai in baza prescriptiei medicului, atunci va fi necesar de dus la medic si ar trebui de platit  vre-o 20-30 de euro pentru o consultare.

In astfel de situatii, achizitionarea de asigurare devine cu siguranta profitabila.

Achizitionarea de asigurari de la GLOBALASIG

Asigurarea medicala pentru refugiatii din Ucraina pe teritoriul Republicii Moldova se perfecteaza in conformitate cu regulile generale.

Polita de asigurare poate fi comandata online, pe portalul GLOBALASIG, fara a pleca de acasa, in sectiunea corespunzatoare a site-ului.

Calculatorul incorporat va calcula imediat costul asigurarii, iar perfectarea politei va dura cateva minute.

Nu va trebui sa mergeti undeva si sa stati la coada; polita va fi trimisa in forma electronica la numarul de telefon al clientului.

Prevenirea unei situatii neplacute este intotdeauna mai buna decat tratarea consecintelor acesteia.

Pe langa asigurarile medicale, GLOBALASIG ofera si o gama larga de produse de asigurare moderne pentru a proteja interesele financiare si de proprietate ale clientilor sai:

  1. Asigurarea obligatorie a autovehiculelor AORCA Moldova.
  2. Asigurarea voluntara a autovehiculelor (asigurare Auto Chisinau, CASCO).
  3. Asigurare de infectie cu coronavirus Covid-19 pentru calatorii in strainatate, care va permite sa rambursati costurile de tratare in cazul infectarii co covid.
  4. Asigurarea bunurilor in Moldova si Romania.
  5. CARTE VERDE – asigurare auto obligatorie pentru calatorii in tarile sistemului Green Card.
  6. Asigurare de marfa CMR (asigurare CMR) – acopera daunele financiare ale transportatorilor de marfa.