Ce sa faci in strainatate daca polita de asigurare Carte Verde s-a expirat?

Orice autoturism inmatriculat pe teritoriul Republicii Moldova, in cazul plecarii in strainatate in zona Green Card, necesita va fi asigurat cu Carte Verde.

Carte Verde este un tip de asigurare, care permite compensarea daunelelor cauzate proprietatii si/sau sanatatii unei persoane terte in cazul unui accident rutier, daca:

  • accidentul s-a produs din vina proprietarului masinii asigurate;
  • accidentul s-a intamplat pe teritoriul tarii participante la sistemul Green Card.

Perioada minima de valabilitate a cardului este de 15 zile. Cand calatoria este planificata pe un termen scurt, atunci perioada de valabilitate de 15 zile este suficienta.

Cu toate acestea, in orice caz, este recomandat sa verificati perioada de valabilitate a cardului inainte de a pleca in strainatate, pentru a evita o situatie in care polita de asigurare a expirat in timpul aflarii in strainatate.

Amenzile pentru o polita expirata pot ajunge la cateva mii de euro, iar, de exemplu, in Marea Britanie, se prevede si confiscarea automobilului.

In plus, daca un accident a avut loc in aceasta perioada din vina proprietarului masinii, toate cheltuielile vor fi rambursate pe cheltuiala sa.

Mai jos va explicam ce sa faceti in cazul cand Cartea Verde s-a expirat in strainatate.

„Carte verde” de la GLOBALASIG

Puteti procura o Carte Verde noua direct la vama tarii, in care ati intrat, cu conditia ca exista o astfel de oportunitate.

Este cel mai profitabil să obțineți asigurare de la brokerul de asigurări GLOBALASIG. Brokerul colaborează cu cele mai bune companii de asigurări din RM și tinde să ofere clienților cele mai bune oferte de pe piață.
Termenul de inregistrare a politei este de cateva minute, cu toate acestea, in orice caz, va recomandam sa contactati cel putin cu o zi inainte de expirarea termenului.

In dependenta de necesitatile  dvs., polita poate fi prelungita pentru o perioada de la 15 zile pana la 12 luni.Portalul de informatii despre asigurari GLOBALASIG ofera servicii pentru inregistrarea tuturor tipurilor de asigurări.

Accesati site — ul web, selectati sectiunea corespunzatoare si introduceti datele in acesta – iar calculatorul va calcula costul politei.

Produsele moderne de asigurare protejează interesele financiare și de proprietate ale clienților:

  1. Asigurarea obligatorie a autovehiculelor CTP (RCA) Moldova.
  2. Asigurare voluntara de transport (asigurare auto Chisinau, CASCO).
  3. Asigurare medicala – asigurare impotriva infectiei cu coronavirus covid-19 pentru cei care calatoresc in strainatate.
  4. Asigurarea bunurilor in Republica Moldova si Romania – va acoperi daunele cauzate de incendiu, explozie, pierderi cauzate de fortele naturii sau ca urmare a actiunilor ilegale ale tertilor
  5. Asigurare de marfa CMR (asigurare CMR).

Cu Globalasig.md cheltuielile neprevazute pot fi usor controlate.