Asigurare auto în Chișinău – servicii de încredere la GlobalAsig

Legea privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto a intrat în vigoare pe teritoriul Republicii Moldova din 2007, iar în această perioadă proprietarii de automobile s-au obișnuit cu necesitatea de a cumpăra o asigurare RCA. Casco, ca tip de asigurare auto facultativă, pare pentru mulți proprietari de mașini din Chișinău o risipă de bani. Cu toate acestea, există multe cazuri în care doar asigurarea casco vă va ajuta.

În cazul în care vinovatul unui accident nu are asigurare RCA

Datorită obligației legale de a achiziționa o poliță de asigurare RCA, sunt puține cazurile în care cel vinovat de un accident nu are poliță de asigurare. Cu toate acestea, se întâmplă totuși. În acest caz, procedura de colectare a despăgubirilor de la autorul accidentului poate deveni extrem de complicată. Dacă mașina este asigurată prin polița CASCO, nu vor exista astfel de probleme. Se întocmesc documentele, se raportează accidentul la compania de asigurări și se așteaptă rambursarea. Compania de asigurări va negocia cu partea vinovată.

În cazul furtului mașinii

Furtul mașinii nu este unul dintre riscurile acoperite de asigurarea RCA. Contactarea poliției nu garantează că mașina va fi găsită sau că aceasta nu va fi deteriorată în timpul furtului.

Furtul este unul dintre evenimentele asigurate de CASCO. După ce contactați poliția, va trebui să contactați compania de asigurări și puteți primi despăgubiri în cuantumul specificat în contract. În cazul în care mașina nu este găsită, nu va trebui să adunați bani pentru o mașină nouă de la zero.

Dacă mașina este deteriorată

Un incendiu sau un accident rutier poate duce la deteriorarea completă a unei mașini. În acest caz, mașina veche este dată la fier vechi, iar proprietarul trebuie să cumpere una nouă – și asta fără a mai pune în calcul cheltuielile de sănătate dacă dumneavoastră sau cei dragi au fost răniți în accident. Asigurarea RCA nu compensează astfel de cheltuieli, dar în cadrul asigurării casco puteți obține până la 100% din valoarea mașinii. Totul aici va depinde de termenii și condițiile specificate în contract.

O piatră care lovește parbrizul sau o creangă care cade pe mașină în urma unui vânt puternic – puteți obține despăgubiri pentru acestea și pentru multe alte cazuri dacă achiziționați o poliță de asigurare casco. Pe portalul de asigurări GlobalAsig puteți afla costul asigurării casco în Chișinău și puteți obține o asigurare.