Asigurare auto rapidă online în Chișinău

Astăzi este obligatoriu pentru proprietarii de mașini din Moldova să obțină asigurarea RCA. Legea permite asigurarea auto atât în mod tradițional, venind cu actele la oficiul companiei de asigurări alese din Chișinău, cât și prin încheierea contractului online. Ambele polițe: cea pe suport de hârtie și cea electronică, au aceeași forță juridică și se substituie cu succes una pe cealaltă.

Când asigurarea RCA nu va ajuta?

Mulți șoferi care au încheiat o asigurare RCA cred în mod eronat că, odată ce au încheiat polița, nu mai au de ce să se preocupe de despăgubirea daunelor.

Cu toate acestea, acest lucru nu este în întregime adevărat.

Deși asigurarea RCA este concepută pentru a asigura răspunderea șoferului vinovat de accident, există cazuri în care asigurătorul poate refuza să plătească. Pentru a nu vă trezi în situația de a fi nevoit să plătiți singur daunele, trebuie să țineți minte limitele de răspundere ale asigurătorului.

De exemplu, compania de asigurări nu va plăti daunele dacă acestea:

  • depășește valoarea compensației stabilite de lege la momentul incidentului;
  • s-a produs în timpul transportului de substanțe periculoase, de exemplu lichide inflamabile sau radioactive, dacă ar fi trebuit să se încheie o asigurare suplimentară pentru acestea;
  • a avut loc în timpul activităților profesionale;
  • reprezintă pierderea sau distrugerea de bani, bijuterii, obiecte de artă;
  • are legătură cu poluarea mediului, pe care a provocat-o el însuși;
  • apărut atunci când mașina este folosită în competiții și antrenamente pe piste speciale;
  • a avut loc înainte de începutul sau după încheierea perioadei contractuale;
  • a fost cauzată unei mașini care aparține aceluiași proprietar – persoană juridică sau persoană fizică.

De asemenea, asigurătorii nu rambursează daunele morale și nici sumele pe care șoferul vinovat de accident trebuie să le plătească unui terț – proprietarul mașinii, dacă o conducea prin împuternicire.

Pe site-ul GlobalAsig nu numai că puteți aplica rapid pentru asigurarea RCA online, dar puteți obține și consiliere cu privire la întreaga linie de produse noi de asigurare auto și de asigurare a proprietății.