Asigurare CMR Moldova

Asigurarea răspunderii a transportatorilor și expeditorilor  în timpul activităților lor în transportarea  mărfurilor  CMR se efectuează pe portalul GlobalAsig.MD cu o companie parteneră „INTACT ASIGURARI GENERALE” SA.

Activitățile pentru transportul de mărfuri se bazează pe condițiile Convenției „Cu privire la contractul de transport rutier internațional de mărfuri” (CMR / CMR 1956, cu modificările și completările ulterioare).

Obiectul asigurării sunt interesele materiale ale Asiguratului legate de îndeplinirea obligațiilor în temeiul contractelor de transportare a mărfurilor în condițiile și principiile stipulate de Legea Republicii Moldova „Despre asigurări”, alte legi și reglementări aplicabile din Republica Moldova, precum și „Condițiile de asigurare voluntară a răspunderii civile a transportatorului și expeditorului”.

Deasemeni, compania de asigurări „INTACT ASIGURARI GENERALE” SA., oferă un document intitulat „Instrucțiuni pentru asigurat. Instrucțiuni pentru șoferi. ”, care fac parte integrantă din contractul de asigurare.

Acordul încheiat conține toate dispozițiile și cerințele principale ale părților pentru a rezolva eventuale situații dificile.

Acest tip de asigurare este necesar pentru transportatorii care efectuează livrări comerciale de mărfuri în țară și în străinătate. Domeniul de activitate implică posibile riscuri de pierderi. În asigurări, există diferite abordări pentru determinarea răspunderii civile a  transportatorului de mărfuri. Piața oferă polițe de asigurare pentru diferite tipuri de riscuri, servicii de asigurare și acoperirea daunelor. Asigurarea CMR este concepută pentru a proteja răspunderea civilă a transportatorului rutier de mărfuri, ținând cont de specificul activităților sale.