Calculează acum costul asigurării auto în Chișinău

Prețul asigurării auto este calculat individual pentru fiecare șofer. Acesta este motivul pentru care un vecin poate plăti mult mai puțin pentru o poliță de asigurare RCA și de aceea, uneori, vă poate trece prin cap gândul: ar trebui să nu încheiați deloc o asigurare?
Nu trebuie să vă bazați pe întâmplare și să încălcați legea. Există modalități legale de a economisi bani din costul poliței.

Conduceți fără accidente

Una dintre modalitățile de a economisi bani la asigurarea RCA este de a conduce în siguranță. Respectarea regulilor nu garantează că vă va salva de accidente rutiere, dar va reduce semnificativ probabilitatea acestora, ceea ce înseamnă că și costul final al poliței va fi redus.

Capacitate mai mică a motorului

Puterea motorului mașinii afectează în mod direct costul asigurării RCA: cu cât este mai puternică, cu atât va fi mai scumpă. Dacă numărul de „cai” de sub capotă este foarte important pentru dumneavoastră, fiți pregătit să plătiți pentru asta.

Tipul asigurării

O poliță de asigurare cu un număr limitat de șoferi poate fi mai scumpă decât una în care numărul de șoferi nu este specificat. În primul caz, costul poliței va fi calculat pe baza coeficienților personali ai șoferilor, ceea ce nu este întotdeauna favorabil. De exemplu, dacă în poliță este inclus un șofer începător cu vârsta sub 23 de ani și cu un istoric de accidente, va trebui să plătiți mai mult.

Acumularea de experiență

Șoferii începători trebuie să cumpere asigurări auto la cele mai mari prețuri, dar și aici există nuanțe. Experiența la volan nu începe din momentul în care vă urcați efectiv la volan, ci din ziua în care obțineți permisul de conducere. Țineți cont de această perioadă – cu cât este mai lungă, cu atât polița vă va costa mai puțin.

Diverși agenți de asigurare

Diferite site-uri pot oferi tarife diferite pentru aceeași mașină. Comparați și alegeți, dar aveți grijă să nu fiți înșelați. Citiți întotdeauna recenziile online ale companiei.

Pe site-ul GlobalAsig puteți calcula ușor și rapid costul asigurărilor și puteți cumpăra asigurări în Chișinău. Doar introduceți toate datele dumneavoastră în calculator și aflați acum costul poliței.