Cum să cunoști istoricul unei mașini în timp 90 de secunde înainte de a o procurara în Moldova?

Piața de mașini second hand din Moldova a avut întotdeauna de o cerere avansată. Producția de mașini noi a scăzut în 2021, rezervele dealerilor a scăzut, dar cererea este încă puternică. Prin urmare, cumpărătorii sunt nevoiți să-și îndrepte atenția către piața secundară a pieții de  mașini.

Desigur, noii proprietari doresc să cunoască cât mai multe informații pozitive despre achiziția lor înainte de procurare. Acum fiecare abonat MOLDCELL are o astfel de oportunitate și are nevoie doar de un smartphone cu acces la Internet.

Informațiile despre vehicul pot fi obținute prin SMS. Există un portal de servicii electronice   ce oferă informații cetățenilor și este convenabil  persoanelor fizice și juridice. Informațiile sunt furnizate din datele oficiale ale Registrului de Stat al Transporturilor.

Ce informații va primi utilizatorul pentru prețul unui SMS?

Este suficient să trimiteți numărul certificatului de înmatriculare a vehiculului (VP) sau seria/numărul certificatului de înmatriculare temporară a vehiculului (VPT sau VPP) la numărul scurt 2887. În SMS-ul de retur, portalul de servicii electronice va furniza informatii utile – numarul de inmatriculare al vehiculului, marca, modelul, culoarea, tipul vehiculului (TC) si tipul de caroserie.

Informațiile sunt furnizate gratuit, plata în valoare de 1 SMS este taxată de operatorul de telefonie mobilă pentru cererea trimisă.

Dacă aveți nevoie de mai multe informații.

Dacă acest lucru nu este suficient, atunci pentru o plată simbolică portalul de servicii electronice va oferi date mult mai detaliate care pot fi de valoare pentru cumpărătorul vehiculului.

Un dosar aproape complet pentru o mașină va costa 60 de lei: certificat de înmatriculare VPT sau VPP, certificat de înmatriculare VP, număr de înmatriculare, marcă, model, culoare, tip vehicul, tip caroserie, an fabricație, cod vehicul, număr caroserie, număr șasiu, număr motor, combustibil, cilindre motor, data înmatriculării inițiale, țara importatoare, tipul proprietarului, data deținerii vehiculului, lista proprietarilor anteriori, restricții, starea vehiculului, persoane îndreptățite să utilizeze prin împuternicire, informații suplimentare.

Pentru a obține o listă completă de informații, este suficient să trimiteți mesajul 2886 cu numărul certificatului de înmatriculare a vehiculului (VP) sau cu seria și numărul certificatului de înmatriculare temporară a vehiculului.

În medie, informațiile ajung la telefonul clientului întru- un minut și jumătate.

Abonatul plătește serviciul din contul său doar dacă oferă informații complete despre vehicul. Dacă datele nu sunt găsite sau nu există acces la acestea, plata pentru informații nu va fi taxată din contul utilizatorului.

Serviciul va ajuta să faceți achiziția corectă și să nu cheltuiți bani pe o mașină cu un istoric dubios.

Detalii despre furnizarea serviciului pot fi găsite sunând (+373 22) 25 70 70 sau 14-909.

În Moldova există asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (OSAGO). Lipsa asigurării OSAGO a conducătorului auto se pedepsește conform Codului Administrativ al Republicii Moldova. Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (OSAGO) reprezintă protecția intereselor sociale ale întregii societăți și ale victimelor accidentelor rutiere. Pe portalul GLOBALASIG, pentru a emite o poliță RCA online, va dura doar câteva minute, în timp ce costurile vor fi mai mici decât la varianta clasică de design.