Cumpărați asigurare în Chișinău rapid și convenabil cu GlobalAsig!

În viața de zi cu zi, există o convingere comună conform căreia asigurarea RCA și asigurarea casco se pot înlocui cu ușurință una pe cealaltă și, dacă aveți o asigurare, nu mai are rost să o aveți pe cealaltă. Cu toate acestea, nu este cazul.

ASIGURAREA RCA

Asigurarea de răspundere civilă auto RCA este acum obligatorie în Moldova. În cazul în care, în urma unui accident rutier provocat din vina proprietarului autoturismului, se produce o pagubă la autoturism sau la viața și sănătatea altor persoane, compania de asigurări va achita daunele în cuantumurile stabilite de lege pentru autorul accidentului.

Prezența unei asigurări auto obligatorii nu îl va proteja pe autorul unui accident de cheltuirea banilor. Șoferul care a provocat accidentul va trebui să își refacă singur mașina.

Astfel, asigurarea RCA nu asigură autoturismul ca proprietate, ci asigură doar răspunderea civilă a proprietarului acestuia.

Casco

Termenul „casco” este utilizat pentru a desemna asigurarea vehiculelor împotriva daunelor, furtului, spargerii. Acesta este un tip de asigurare voluntară, iar fiecare proprietar își stabilește singur necesitatea acesteia. Termenii și condițiile unui contract de asigurare casco includ, de obicei, asigurarea:

  • pierderea totală a vehiculului;
  • daune, inclusiv cele cauzate de intemperii;
  • furtul, de exemplu al motorului sau al altor părți ale autovehiculului;
  • furtul vehiculului, etc.

Termenii și condițiile contractului de asigurare casco sunt individuale și pot fi extinse la cererea clientului. Suma maximă de plată este de obicei determinată la nivelul valorii mașinii specificate în contractul de asigurare.

Pentru a vă oferi, dvs. și mașinii dumneavoastră, cea mai eficientă protecție, experții recomandă să cumpărați atât o asigurare RCA, cât și o asigurare casco. Astăzi puteți afla cât costă asigurarea auto în Chișinău chiar și online, doar accesând portalul GlobalAsig. Aici puteți emite ușor și rapid asigurarea RCA și asigurarea casco, precum și:

  • CARTE VERDE – asigurare auto obligatorie pentru călătoriile în țările cu sistema „carte verde”;
  • Asigurare CMR pentru mărfuri.

Fiți pregătiți pentru orice situație neprevăzută – cumpărați acum o asigurare.