Încheiați o asigurare în Chișinău: alegeți o protecție de încredere

Practica asigurărilor de viață, de sănătate și de proprietate este larg răspândită în întreaga lume. Unele tipuri de asigurări sunt în prezent obligatorii pentru cetățenii Republicii Moldova, iar printre acestea se numără asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA).

Așa-numita „asigurare de răspundere civilă auto” este necesară nu numai pentru a evita amenzile. Asigurarea RCA îl protejează pe proprietarul unui vehicul de cheltuielile financiare în cazul unui accident rutier. După un astfel de accident, proprietarul autoturismului își repară în continuare vehiculul personal din contul său, dar compania de asigurări care a emis asigurarea RCA va compensa daunele suferite de partea vătămată.

Trebuie reținut faptul că există o limită a sumei de plată în cadrul contractului de asigurare, care este stabilită la nivel legislativ. Acest lucru înseamnă că este posibil ca suma de plată să nu acopere toate daunele suferite de victimă în urma accidentului.

În conformitate cu legislația Republicii Moldova, polița RCA este emisă pentru o perioadă de 12 luni, după care trebuie reînnoită. Împreună cu pașaportul tehnic, polița RCA este acum inclusă în lista documentelor pe care proprietarul autoturismului este obligat să le prezinte la solicitarea unui inspector de circulație rutieră. În cazul în care proprietarul nu deține o poliță de asigurare RCA, acesta va fi tras la răspundere din punct de vedere administrativ.

Care este costul asigurării auto în Chișinău?

Costul poliței va fi influențat de:

  • tipul vehiculului și capacitatea cilindrică a motorului;
  • numărul de accidente în care a fost implicat conducătorul auto;
  • experiența în materie de asigurări și alte condiții.

Astăzi, în Chișinău, puteți cumpăra ușor și rapid o asigurare fără a ieși din casă – tot ce trebuie să faceți este să accesați portalul GlobalAsig. Aici puteți calcula rapid cât vă va costa asigurarea și puteți comanda o versiune electronică a poliței.

Pentru a controla cheltuielile neprevăzute, acordați atenție asigurării CASCO – asigurarea voluntară a unui vehicul împotriva daunelor. Acest tip de asigurare (Chișinău) poate fi contractat, de asemenea, pe portalul GlobalAsig.md