Au fost desființate amenzile pentru șoferii care și-au uitat permisul de conducere acasă

O veste grozavă a fost prezentată de guvern pentru  proprietarii de mașini în ultima lună a anului.

Guvernul a aprobat un proiect de modificare a actualei Legi a siguranței rutiere și a Codului contravențional. Potrivit modificărilor, șoferii nu vor mai fi supuși penalităților pentru lipsa permisului de conducere. În acest caz, va fi suficientă prezentarea unui act de identitate valabil.

Inovațiile includ și următoarele prevederi:

  • Excluderea certificatului psihofiziologic la eliberarea permisului de conducere.
  • Introducerea conceptului și a termenului „drept de a conduce vehicule”, împărțit în termenii „permis de conducere”, în scopul introducerii în continuare a conceptului de „permis de conducere electronic” aplicat la nivel internațional.
  • Implementarea regulilor pentru conducătorii auto cu permis eliberat de autoritățile altor țări, dar cu reședința pe teritoriul Republicii Moldova. Perioada de conducere a unui vehicul pe teritoriul Republicii Moldova pe baza unor astfel de documente este acum limitată la 1 an.

De asemenea, trebuie să vă amintiți despre asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA). Asigurarea este inclusă în lista documentelor obligatorii pe care un polițist rutier are dreptul să le solicite de la șofer. Absența OSAGO este o încălcare care se pedepsește administrativ. Acest tip de asigurare protejează riscurile și costurile financiare ale șoferului în cazul în care acesta devine vinovat într-un accident de circulație. În caz de accident, asigurătorul este obligat să plătească despăgubiri pentru prejudiciul cauzat unui părți terțe. GLOBALASIG vă ofera conditii favorabile pentru asigurarea auto obligatorie si facultativă. Pe portalul globalasig.md, poți să faci cunoștință cu ofertele de la 12 companii de asigurări, precum să obții și instrumente care te vor proteja pe viitor!