Cine riscă să fie pus în carantină de sărbători la sosirea în România

Comitetul Naţional Român pentru Situaţii de Urgenţă a introdus noi reguli de intrare în România de sărbătorile de iarnă. Noile reguli au intrat în vigoare pe 10 decembrie și se aplică chiar și persoanelor care au certificat de vaccinare complet.

Persoanele care traversaează hotarul fără un curs complet de vaccinare trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile, chiar dacă au un test negativ pentru COVID-19.

La trecerea frontierei, cetățenii moldoveni trebuie să prezinte un test negativ pentru coronavirus.

Cine intră în carantină

Persoanele care sosesc din statele membre ale Uniunii Europene situate în zonele VERDE și GALBEN:

  • Persoanele vaccinate sau recuperate în ultimele 180 de zile NU sunt puse în carantină;
  • Carantină timp de 14 zile la adresa declarată în lipsa dovezii de vaccinare sau a testului PCR negativ pentru COVID-19, efectuată cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României.

Persoanele care sosesc din țări din afara spațiului european:

  • Dacă se confirmă un test PCR negativ, persoanele vaccinate sau recuperate de COVID-19 în ultimele 180 de zile NU vor fi puse în carantină.
  • Carantină timp de 10 zile pentru persoanele nevaccinate, chiar dacă rezultatul testului este negativ pentru coronavirus, indiferent de culoarea zonei de risc.
  • Carantină de 14 zile pentru cei care intră în România fără un test RT-PCR negativ pentru COVID-19 efectuat cu 48 de ore înainte de intrare.

Categorii pentru care a fost exclusă carantina obligatorie, indiferent de zona de risc a statului din care intră persoana:

  • copii sub 12 ani;
  • copii 12 – 16 ani care au fost bolnavi în ultimele 180 de zile sau au test PCR negativ pentru covid;
  • cetățeni cu test negativ pentru coronavirus, dacă nu intenționează să rămână în România mai mult de 72 de ore;
  • persoane care traversează teritoriul României în tranzit.

Se informează că reguli mai stricte vor fi în vigoare până la 8 ianuarie 2022.

Menționăm că coronavirusul a contribuit la apariția  produselor noi pe piața de asigurare. Asigurarea COVID-19 îi ajută pe turiști să călătorească fără anxietate și fără frică. Conform poliței de asigurări de sănătate, compania compensează costurile tratamentului.

Obținerea în siguranță a poliței de asigurare de călătorie, cu acoperire privitor la coronavirus se efectuază pe site globalasig.md, fără să vă riscați sănătatea și să vă pierdeți timpul.