Explozie de preț RCA. Cum să cunoașteti dacă puteți fi asigurat considerat cu risc major și ați fi putut plăti mai puțin pentru o poliță

Falimentul recent al companiei de asigurări generale City Insurance,   a majorat prețurile polițelor OSAGO (RCA), și a determinat  cetățenii să solicite ajutor de la Biroul Român de Asigurări Auto (BAAR).

Potrivit legislației române, asigurații care primesc cel puțin trei oferte diferite în cursul anului de la diferite companii, ale căror prime RCA sunt cu 36% mai mari decât rata de bază pe segmentul de piață relevant, sunt clasificați drept asigurați cu risc major. Aceasta înseamnă că se pot adresa către BAAR. Organizația va selecta și va desemna un asigurător care va emite acoperire la un cost redus, în limitele legii aplicabile. Potrivit ultimelor cifre de la BAAR, până pe 12 octombrie au fost înregistrate  1.114  cereri.
Biroul a respins doar 10% din cererile de la persoane care nu se calificau ca asigurate de risc major. Au fost depuse 944 de cereri de către companii deținătoare de vehicule comerciale. Experții au explicat acest lucru prin faptul că majoritatea transportatorilor aveau polițe RCA de la City Insurance.

A fost menționat că au existat plângeri de la persoane fizice legate de creșterea prețului asigurării. Dintre aceștia, 111 proprietari de mașini au solicitat risc major de la BAAR, iar 70 dintre aceștia au fost în cele din urmă repartizați acestui grup de asigurători și au încheiat o poliță la un cost redus.

Pentru a afla dacă un șofer se află în grupa cu risc major, trebuie de deschis site-ul BAAR la secțiunea „Gestionarea asiguraților RCA cu risc major”.

În Moldova,  polița de asigurare este obligatorie pentru fiecare șofer. Polita RCA este concepută pentru a compensa daunele cauzate de șofer proprietății și sănătății terților părți.

Compania de asigurări GlobalAsig oferă o gamă largă de servicii de asigurare pentru protecția proprietății și răspunderii civile, asigurări medicale, asigurări auto și asigurări de marfă.

Rețeaua de sucursale este răspândită convenabil în toată Moldova, înregistrarea online funcționează pe portalul Globalasig.md. Fiecare ofertă se formează luând în considerare nevoile individuale și capacitățile financiare ale clientului. Compania ofera conditii favorabile pentru emiterea unei polite RCA.

Cooperăm cu companiile de asigurări de top din Moldova, care se disting prin stabilitate financiară și reputație bună.