Guvernul Republicii Moldova intenționează să introducă o nouă taxă imobiliară

Inițiativa de a introduce plăți pentru imobile, pe lângă impozitul existent, vine de la majoritatea de guvernare PAS. Autoritățile plănifică să oblige  rezidenții țării să- și asigure proprietatea.

Vitalie Lemne, Vicepreședintele Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Piețelor Financiare, a subliniat că propunerea de introducere a asigurării obligatorii imobiliare este asociată cu un climat instabil. Deputatul a amintit de evenimentele din aqceastă vară în Europa. În prezent, Moldova a aprobat două tipuri de asigurare obligatorie: Osago (RCA) și „Cartea Verde”. Vitalie Lemne a anunțat că în curând vor fi făcute calcule pentru asigurarea obligatorie a obiectelor imobiliare.

De menționat că cetățenii Moldovei sunt obligați să plătească anual impozitul pentru bunuri imobiliare. Cuantumul acestuia depinde direct de valoarea cadastrală a proprietății. Introducerea asigurării obligatorii va spori semnificativ costurile  proprietății rezidențiale.

In compania noastra GlobalAsig puteti obtine nu doar Osago (RCA) si Cartea Verde, dar si asigurari pentru obiecte imobiliare. Ne îngrijim de clienții noștri și, prin urmare, oferim o reducere la acest gen de asigurare. Informații detaliate sunt disponibile la numărul de telefon: +373 79 00 36 11.

Pe site-ul nostru Vă puteți familiariza cu lista de produse de asigurare de la diferite companii de asigurări și  puteți alege acea care vi se potrivește. Calculatoarele online sunt prezente pe portalul   GlobalAsig.MD.  Pentru a calcula costul asigurării, trebuie să completați un formular electronic. Acest lucru permite să comparați tarifele și ofertele de la diferiți asigurători. Cu noi, poți încheia o asigurare online fără a părăsi domiciliul.