In urma pierderilor tot mai mari compania de asigurări Moldova-Astrovaz a intrat în faliment

Compania de asigurari Moldova-Astrovaz a intrat in faliment. Aceasta decizie a fost luata de Judecatoria Chisinau cu sediul Centru. Procedura de faliment este legata de evaluarea si lichidarea proprietatii companiei.

Moldova-Astrovaz a fost una dintre cele mai renumite si controversate companii de asigurari din Moldova. Fiind infiintata in 1993 ea nu odata nimerea in atentia autoritatilor de supraveghere si control. Deci, in 2013, compania a fost deja privata de dreptul de a emite politele Carte Verde. In 2019, pe baza rezultatelor inspectiilor efectuate de autoritatile de supraveghere, in timpul carora au fost dezvaluite incalcari, a fost introdusa o procedura de redresare financiara in raport cu Moldova-Astrovaz.

Conform planului de redresare financiara, in termen stabilit  p Moldova-Astrovaz a trebuit sa majoreze capitalul autorizat si sa reduca costurile.  Compania a fost, de asemenea, supusa unor sanctiuni suplimentare legate de instrainarea activelor. In 2020, neindeplinirea planului a presupus introducerea unei proceduri speciale de gestionare, care a impus interzicerea incheierii contractelor de asigurare, inclusiv RCA, precum si furnizarea de rapoarte privind indeplinirea obligatiilor de asigurare si cheltuielile fondurilor.

Cu toate acestea, chiar si dupa introducerea unui management special, compania nu a incercat sa ia masuri eficiente pentru a imbunatati situatia si, de fapt, nu a facut nimic. Moldova-Astrovaz a incheiat anul 2020 cu o pierdere de 10,5 milioane de lei.

Asigurare cu  Globalasig.md

Portalul de asigurari din Moldova Globalasig lucreaza numai cu parteneri de incredere — cele mai importante companii de asigurari din Moldova cu o reputatie impecabila si monitorizeaza indeaproape statutul licentelor partenerilor sai pentru a asigura legalitatea serviciilor de asigurare furnizate de acestia.

Aveti grija de controlul cheltuielilor neprevazute chiar acum. Portalul Globalasig ofera o linie de produse de asigurare moderne pentru a proteja interesele financiare si de proprietate ale clientilor sai:

  1. Asigurarea obligatorie a autovehiculelor CTP Moldova.
  2. Asigurarea voluntara a autovehiculelor (asigurare auto Chisinau, CASCO).
  3. Asigurare Medicala – asigurare contra infectarii cu coronavirus Covid-19 pentru cei care intentioneaza sa calatoreasca in afara tarii.
  4. Asigurarea bunurilor in Moldova si Romania.
  5. CARTE VERDE-asigurare auto obligatorie pentru calatorii in tarile sistemului „Carte Verde”.
  6. Asigurare de marfa CMR (asigurare CMR) – acopera daunele financiare ale transportatorilor de marfa.

Costul asigurarii este calculat direct pe site, iar polita electronica va va fi trimisa in cateva minute dupa plasarea comenzii.