Medicii din Rusia au chemat să schimbe sistemul de asigurări de sănătate

Camera de Conturi a Rusiei a elaboreat un raport în care sunt enumerate deficiențele sistemului actual de asigurări obligatorii de sănătate. Specialiștii au remarcat că repartizarea resurselor financiare primite de fondurile OMC nu este oficializată. De asemenea, agenția de audit a evidențiat nivelul scăzut de motivare al profesioniștilor din domeniul sănătății și volatilitatea performanței financiare a asigurătorilor.

Centrul pentru proiectare socială a efectuat un sondaj asupra profesioniștilor din domeniul sănătății din Federația Rusă. În cursul sondajului, experții au evidențiat deficiențele sistemului actual de asigurări obligatorii de sănătate.

Comunicatul de presă al centrului enumeră ideile propuse de specialiști pentru îmbunătățirea sistemului de asigurări medicale obligatorii din Rusia. Acestea includ:

1) Stabilirea unui sistem echitabil unificat de tarife, care să țină cont de caracteristicile teritoriale și de gradul de complexitate al asistenței acordate.

2) Acordarea de competențe de evaluare a calității asistenței medicale asigurătorilor.

3) Eliminarea dezechilibrului dintre drepturile pacienților.

Majoritatea participanților la sondaj sunt sceptici cu privire la perspectivele digitalizării. Opinia lor se bazează pe faptul că instrumentele digitale sunt concepute pentru a îndeplini doar funcții auxiliare. Cu toate acestea, ele nu pot înlocui vreo legătură în sistemul de sănătate.

În Republica Moldova, deținătorii de polițe de asigurări obligatorii de sănătate au acces la o gamă largă de servicii medicale și de diagnostic, dirijate de un medic de familie.

Există o întreagă gamă de studii: determinarea hemoglobinei glicozilate, a colesterolului, a anticorpilor în hepatita cronică, determinarea hormonilor tiroidieni și altele. Pe lângă asigurarea obligatorie, în urma pandemiei, tot mai mulți cetățeni își fac asigurări împotriva COVID-19.

GlobalAsig oferă toate tipurile de asigurări în Moldova:

  • – Polita de asigurare privind COVID-19;
  • – Asigurare medicala pentru calatorii in strainatate;
  • – Asigurare de calatorie;
  • – Asigurare de proprietate;
  • – CASCO;
  • – OSAGO;
  • – Asigurarea activităților de transport marfă CMR;
  • – Alte tipuri de asigurare.

Pe site-ul nostru aveți acces la un calculator online și înregistrarea online a unui contract de asigurare. Folosind acest serviciu, puteți calcula costul asigurării care Vă interesează și puteți încheia un acord cu compania noastră fără a părăsi locuința sau fără a părăsi locul de muncă.