Propuneri pentru îmbunătățirea climatului investițional în Republica Moldova

Cartea Albă 2021 a fost prezentată de Asociația Investitorilor Străini. Este a șaptea ediție elaborată și prezentată de organizație. De altfel, de la a șasea ediție, autoritățile moldovenești au implementat peste 70% din recomandările oferite. Unele dintre ele sunt încă în curs de implementare.

Președintele FIA, Alexander Koss, a remarcat că există o concurență dură pentru investițiile străine cu alte state, iar Moldova  pierde în fața acestor oferte. Studiile recente ale FIA ​​au confirmat importanța și eficacitatea investițiilor străine directe. Acest indicator este cel care contribuie la îmbunătățirea calității produselor locale și, prin urmare, are un efect benefic asupra economiei țării în ansamblu. Alexander Koss a subliniat importanța unei politici guvernamentale consecvente. Potrivit președintelui FIA, o astfel de politică ar trebui să contribuie la reducerea corupției, la menținerea unei concurențe sănătoase și la asigurarea unor condiții echitabile pentru investitorii locali și străini. Pentru a îmbunătăți climatul investițional în Moldova, este necesar să se utilizeze toate resursele pentru adoptarea unor reforme semnificative.

Una dintre recomandările propuse în Cartea Albă este reforma sectoarelor medical și farmaceutic. Asociația Investitorilor Străini a subliniat necesitatea elaborării documentelor de planificare, care să elaboreze principii pentru alocarea resurselor financiare în sectorul asigurărilor obligatorii de sănătate. Această inovație va crea condiții de concurență echitabile pentru toți asigurătorii, precum și va facilita accesul asiguraților la servicii medicale de calitate.

Compania GLOBALASIG oferă toate tipurile de asigurări medicale pentru persoane fizice și juridice, precum și asigurarile medicale pentru călătorii cu acoperire pentru COVID-19, necesară deplasărilor în străinătate.

Pentru comoditatea clientului, puteți calcula costul asigurării în calculatorul  pe site. O poliță de asigurare se emite chiar și online, fără a vizita biroul, păstrându-vă în totalitate siguranța.