TOP 5 riscuri în asigurarea proprietății private

Companiile de asigurări au realizat un studiu al tendințelor de dezvoltare a asigurărilor de proprietate personală și a preferințelor clienților în asigurări (asigurari). Analiza a fost realizată pe baza unui portofoliu de contracte tipice unei companii de asigurări.

Conform rezultatelor studiului, pozițiile de frunte în rândul riscurilor au fost ocupate de:

– Foc – aproximativ 54%;

– Daune cauzate de apă – peste 25%;

– Acțiuni ilegale ale terților – aproximativ 6%;

– Dezastre naturale – aproximativ 6%;

– Alte riscuri, inclusiv raspunderea civila fata de terti – aproximativ 9%.

Aproximativ 75% din toate plățile pentru pierderile suferite au fost plătite proprietarilor de apartamente, care erau cei mai susceptibili la daune cauzate de apă, iar 5% din plăți au fost pentru daune provocate de incendiu. În ceea ce privește clădirile rezidențiale private, situația este diferită: aproximativ 73% din totalul plăților au acoperit daune produse de incendii, peste 8% – din acțiunile ilegale ale terților, circa 19% – din alte riscuri.

Potrivit studiului, clienții preferă mai mult să  cumpăre asigurări printr-o rețea de agenți. Aproximativ 55% din cetățeni au preferat asigurărilor clasice, iar 45% produselor expres. Față de perioada anterioară, interesul pentru produsele clasice de asigurare a crescut ușor.

Rezultatele studiului confirmă faptul că proprietatea cetățenilor are nevoie de protecție prin asigurare. O decizie rezonabilă  este să vă asigurați de daune procurând o poliță online Chișinău. Eliminarea daunelor cauzate de un incendiu, inundație, dezastru natural va fi o investiție mult mai serioasă pentru bugetul familiei decât încheierea unei polițe de asigurare pentru asigurarea proprietății.

Globalasig.md – portal de asigurări online cu servicii de asigurări ONLINE în Republica Moldova.

Un calculator online  va ajuta să calculați prețul asigurării, să comparați ofertele de la diferite companii.

GLOBALASIG oferă asigurări de proprietate în Moldova și România. Încheierea unei polițe de asigurare oferă dreptul la despăgubiri în cazul unei varietăți de riscuri: furt, spargeri, incendiu. Puteți alege în mod independent riscurile individuale și le puteți include în contract.