Examinarea unei mașini prin VIN

Codul VIN este un număr unic al vehiculului care este atribuit mașinii în timpul producției și rămâne neschimbat pe toată durata de exploatare a mașinii. Codul este format din 17 caractere alfanumerice care codifică datele producătorului, caracteristicile vehiculului, data producerii.

Ce  oferă codul VIN?

Funcția codului VIN este de a identifica mașina și de a colecta date veridice  despre ea. Codul VIN este indicat nu numai în PST (pașaportul de stare tehnică), STS, card de garanție, dar și la încheierea polițelor de asigurare auto.

Primele opt cifre dezvăluie date despre producătorul mașinii, restul cifrului  permite să urmăriți reparațiile după accidente, îndatoririle, gaj, furturi documentate, numărul vânzărilor, datele proprietarul, chiar și tipul de tapițerie și culoarea caroseriei.

Informațiile  reprezintă  interes major  pentru cumpărătorii de mașini de mâna a doua. Pentru că face posibilă  protecția contra  escrocilor și vânzătorilor secundari necinstiți, înainte de a întocmi documentele de   achiziționare  și asigurare a unui vehicul.

Pentru cumpărătorii moderni de automobile, verificarea numărului VIN a devenit o normă, nu o măsură de precauție. Există platforme gratuite pentru descifrarea datelor codului  VIN.

Specialiștii GlobalAsig recomandă utilizarea serviciilor  de plată de calitate superioară în cazul unor achiziții importante, cum ar fi automobilul.

Unul dintre serviciilor fara plata: vincheck.cz

Plătind o  taxă moderată, veți primi cele mai valoroase informații,  dacă mașina a avut un accident sau cât de des a fost la service auto.

Daca nu se gasesc ,,pete,, intunecate, poti incepe în siguranță procesarea documentelor, o polita de raspundere civila obligatorie  RCA, asigurare binevolă  Casco, care acopera riscurile maxime posibile.

Pe lângă programele profitabile de asigurare auto, GlobalAsig oferă clienților săi următoarele servicii:

  • asigurare de sănătate;
  • emiterea Carte Verde pentru CSI și UE;
  • asigurarea bunurilor mobile și imobile în Moldova și România;
  • asigurare medicală pentru călătorii în străinătate;
  • întocmirea unui contract adițional pentru acordarea asistenței rutiere;