august 30, 2023

Asigurarea auto în Chișinău – condiții optime la GlobalAsig

O poliță de asigurare RCA în Chișinău o puteți cumpăra astăzi online - trebuie doar să accesați site-ul companiei de asigurări, să introduceți datele dumneavoastră și să efectuați plata.
mai 2, 2023

Detalii privind importul de mașini în Moldova cu numere de înmatriculare străine

Explicații cu privire la regulile de import în Republica Moldova a autovehiculelor cu numere de înmatriculare străine, aflate în vigoare de la 1 ianuarie anul curent.
septembrie 22, 2022

Cum sa economisesti cu o asigurare?

Acum nu mai este nevoie sa mergeti la compania de asigurari sau la un broker si nici nu trebuie sa comandati livrarea asigurarii prin curier!
mai 16, 2022

Noțiuni pe care le întâlnim la emiterea unei polițe de asigurare în Moldova

Daca nu intelegeti ceva din contract, nu ezitati sa clarificati acest lucru cu agentul de asigurari. Angajații companiei noastre vor răspunde cu siguranță la cele mai importante întrebări: cum să achiziționați o poliță de asigurare.
martie 21, 2022

Puteți părăsi Ucraina cu mașina fără o poliță de carte verde din cauza legii marțiale

Refugiații care părăsesc Ucraina fără carte verde pot obtine o asigurare de frontieră gratuită în Moldova sau după intrarea în Polonia, pentru o perioadă de 30 de zile.
martie 1, 2022

Cum să devămați un automobil în RM

Specificul  devămării  autoturismelor în Moldova. Legislația modernă se îmbunătățește rapid, inclusiv modificări legate de regulile de vămuire a mașinilor.
martie 1, 2022

Ce este devămarea unei mașini și de ce depinde aceasta?

Devămarea unui autoturism (vămuirea) este o procedură obligatorie, care permite să legalizați în țară un autoturism importat din străinătate.
martie 1, 2022

Examinarea unei mașini prin VIN

Funcția codului VIN este de a identifica mașina și de a colecta date veridice  despre ea. Codul VIN este indicat nu numai în PST (pașaportul de stare tehnică), STS, card de garanție, dar și la încheierea polițelor de asigurare auto.
martie 1, 2022

Carte verde în UE și CSI

Pe site-ul GlobalAsig.md  înregistrarea rapidă a CarteVerde va economisi timp și bani, pentru deplasare în străinătate cu mașina proprie.  Pentru a întocmi asigurarea, veți avea nevoie de un set standard de documente: un pașaport, un permis de conducere, un certificat de înmatriculare a automobilului.