Puteți părăsi Ucraina cu mașina fără o poliță de carte verde din cauza legii marțiale

Puteți părăsi Ucraina cu mașina fără o poliță de carte verde din cauza legii marțiale – Refugiații pot părăsi Ucraina cu masina fără o polita de carte verde pentru tranzit în Polonia

Prezența unei polițe de „carte verde” este o condiție prealabilă pentru traversarea frontierei și unui  acord internațional privind asigurarea obligatorie a răspunderii civile a proprietarilor de mașini.

Dar din cauza situației politice actuale, reprezentanții Băncii Naționale, ai Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei și ai autorităților de stat din Moldova, Slovacia, Ungaria și Polonia au ajuns la decizia ca cetățenii Ucrainei să poată intra pe teritoriile acestor țări fără  polițe, cu condiția să procure asigurare în termen de 24 de ore de la trecerea frontierei.

Această decizie a fost luată după introducerea legii marțiale în țară. Experții subliniază importanța poliței, pentru că dacă are loc un accident în Europa, atunci va trebui să compensați prejudiciul din propriul buzunar.

Asigurătorii polonezi ERGO HESTIA, PZU și WARTA oferă asigurări de răspundere civilă gratuită la frontieră pentru ucraineni timp de 30 de zile. Acest lucru este raportat de Biroul de Asigurări de Transport al Ucrainei și de Camera Poloneză de Asigurări.

Cum functioneaza?

Fiecare șofer, care conduce pe drumurile poloneze cu propria mașină trebuie să posede o asigurare obligatorie de răspundere civilă auto. La intrarea pe teritoriul Poloniei din Ucraina, „Cartea verde” devine o confirmare a asigurării Dumneavoastră obligatorii de răspundere civilă auto.

Refugiații care părăsesc Ucraina fără carte verde pot obtine o asigurare de frontieră gratuită în Moldova sau după intrarea în Polonia, pentru o perioadă de 30 de zile.
La punctele de trecere a frontierei lucrează agenți ai companiilor de asigurări Ergo Hestia, PZU și Warta. De asemenea, există o linie fierbinte 500 218 337.

Informații despre cartea verde de asigurare Moldova pentru refugiații din Ucraina.

Șoferii care traversează frontiera trebuie să țină cont că în termen de 24 de ore trebuie să încheie un contract de asigurare pentru un vehicul pe teritoriul Republicii Moldova.

Portalul globalasig.md oferă posibilitatea de a procura o poliță de asigurare carte verde online, fără a vizita biroul.

Oformați, comod și rapid,  o carte verde Moldova în GLOBALASIG pentru a conduce în siguranță.

GLOBALASIG oferă produse de asigurare profitabile (asigurare auto, protecția proprietății, asigurare medicală, poliță de asigurare covid-19) și servicii de calitate.